Build in Wood konference

Den første Build in Wood konference blev afholdt den 30. – 31. maj 2018 i Docken i København. Her deltog engagerede fagfolk fra den danske og internationale byggebranche, som debatterede om de gældende vilkår, udfordringer og potentialer i at bygge med træ i Danmark.

Træ og bæredygtighed
På Build in Wood blev de mange klima-fordele ved byggeri i træ omtalt. Træ er både en fornybar ressource, nemmere at transportere samt hurtigere at bygge med. Men der blev samtidig lagt vægt på træets arkitektoniske udtryk og dets positive effekt på indeklimaet. Det viser sig også, at træ har en positiv psykologisk effekt på mennesker, og at størstedelen foretrækker træets udseende og lugt i forhold til andre byggematerialer. Dertil har træ en lavere kuldeudstråling end fx beton. Derudover fik deltagerne nye indsigter i brand, bygningsreglementet, arbejdsprocessen på byggepladsen og meget andet.

Manglende viden om træbyggeri på ingeniøruddannelserne
Danmark plejer at leve af at kunne levere rådgivning og være langt fremme, når det kommer til viden og innovation. Men når det kommer til træ i byggeriet, er vi bagud sammenlignet med vores nabolande, hvilket ingeniørfirmaerne udtrykte bekymring for på konferencen. Vi risikerer, at det bliver udenlandske entreprenører og ingeniører, der vil få sådanne opgaver, hvis ikke der sættes fokus på træ indenfor uddannelsessektoren.

Nyetableret advisory board
Træinformation og Teknologisk institut har hjulpet Build in Green med at udarbejde programindhold til årets konference. Fremover vil dette blive lavet af det netop etablerede advisory board, Wood in Construction, hvor direktør Mikael Koch repræsenterer Træinformation.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til næste Build in Wood konference d. 22.-23. maj 2019.

> Læs mere om Build in Wood konferencen

Build in wood1