Danish Wood Award 2021

Vi glæder os til Danish Wood Award 2021!

På grund af de nuværende omstændigheder med COVID-19, og myndighedernes skærpede restriktioner for store forsamlinger, har vi i Træinformation valgt at udskyde årets uddeling af Træprisen. Vi er selvfølgelig ærgerlige over at skulle bryde traditionen om uddeling af prisen, som traditionelt har fundet sted hvert andet år siden 1958.

I stedet må vi glæde os over, at vi kan invitere dig til Danish Wood Award 2021. Vi ser frem til at kunne fejre og uddele Danmarks ældste arkitekturpris til den tegnestue, der med sit projekt har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For godt nok må vi trække spændingen længere, end vi umiddelbart har lyst til, men ventetiden giver mulighed for, at der kan komme flere interessante projekter i spil.

Der er godt nok kun én vinder af træprisen, men vi arbejder løbende på at udvide vores referencesamling af træarkitektur og i øvrigt følge med i, hvad der er af nyt træbyggeri. Derfor er vi altid interesserede i at se og læse om jeres byggeprojekter, som måske er relevante at præsentere i vores arkitekturguide arkiTRÆ (link) og vores på sociale medier. Guiden præsenterer et bredt udsnit af nutidig arkitektur, hvor træ på forskellig vis har betydning for arkitekturen. Formålet med arkitekturguiden er at inspirere og øge interessen for anvendelse af træ i arkitektoniske sammenhænge.

Vi kommer også gerne på byggepladsbesøg, hvis I har nye teknikker i spil til vores fotosamling.

Har du et interessant byggeprojekt, som vi skal se? Så send en beskrivelse til [email protected]

 

Om Danish Wood Award

Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.

Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch, ark. MAA og direktør i Træinformation, Anna Maria Indrio, ark. MAA og partner i Norrøn, Nicolai Richter-Friis, ark. MAA og partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Søren Rasmussen, ark. MAA og indehaver af ONV Arkitekter, Anders Brix, ark. MAA samt Søren Nielsen, ark. MAA og partner hos Vandkunsten. Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i Dansk Byggeri. Læs mere på traeprisen.dk.