Danish Wood Award: Nye medlemmer i priskomitéen

Danish Wood Award tildeles arkitekter som en anerkendelse af deres særlige kunstneriske kvalifikationer og tekniske dygtighed. Prisen har eksisteret siden 1958 og er på 100.000 kr. Næste prisuddeling finder sted i efteråret 2018.

Fra i år sker der nogle ændringer til priskomitéens sammensætning:

Dorte Mandrup har valgt at udtræde af komitéen, da hun har travlt med nye projekter hos Dorte Mandrup Arkitekter. Dorte Mandrup har været et stort aktiv for komitéen de sidste 16 år, og hun har været med til at forme udviklingen af Danish Wood Award, så vi har kunnet præmiere de bedste initiativer inden for byggeri og arkitektur. Vi er meget taknemmelige for Dorte Mandrups store indsats og bidrag til Danish Wood Award, og vi ønsker hende held og lykke med hendes tegnestue mange nye projekter.

Vi glæder os over at kunne byde velkommen til tre nye medlemmer af priskomitéen. De tre nye medlemmer er:

Søren Nielsen er arkitekt MAA og partner hos Vandkunsten. Søren Nielsen har stor erfaring med idéudvikling, projektudvikling, projekteringsledelse, kommunikation og brugerinddragelse. Han varetager størstedelen af tegnestuens udviklingsarbejde i forhold til teknologi og bæredygtighed, og står som garant for en holistisk tilgang til miljø, social- og økonomisk bæredygtighed i alle faser.

Nicolai Richter-Friis er arkitekt MAA og partner hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Han er en erfaren arkitekt, der har været en del af tegnestuens anerkendte arbejder; fra de nyligt opførte projekter Kalvebod Fælled Skole og Kannikegården til større bygningsværker som Skuespilhuset og Tietgenkollegiet. Nicolai Richter-Friis har fra 2008 været tilknyttet som censor på Kunstakademiets Arkitektskole.

Kristine Jensen er landskabsarkitekt lic. arch. MAA, MDL og indehaver af Kristine Jensens Tegnestue, hvor hun arbejder visionært med landskabsarkitektur og byplanopgaver, som er en af tegnestuens kernekompetencer, og som de løser ud fra givne programmer.

> Læs mere om Danish Wood Award