Glædelig jul og godt nytår fra Træinformation

Kære medlem og samarbejdspartner

2019 har været et særdeles spændende år for træbyggeriet. Der har været meget fokus på, hvordan vi i byggeriet kan hjælpe med at reducere klimabelastningen. Og her spiller træ en væsentlig rolle, da man ved at erstatte beton med træ i de bærende konstruktioner, kan reducere klimabelastningen med ca. 50%.
Efter vedtagelsen af den nye klimalov tror vi, at den danske byggebranche får øjnene op for det store potentiale i CO2-besparelser. Og der er meget, vi kan lære af vores nabolande, som er langt foran os på området.

I samarbejde med kolleger i branchen vil vi i 2020 fortsat have fokus på at være synlige i medierne omkring potentialet for CO2-reduktion og muligheden for CO2-lagring i træbyggeriet. Alle vores aktiviteter vil derfor støtte op omkring den voksende interesse for at bygge bæredygtigt i træ i Danmark – nu også større og højere byggerier i 6 og 7 etager.

I samarbejde med Træ.dk er vi i fuld gang med at udarbejde nationale EPD’er for konstruktionstræ i Danmark, som udkommer til foråret 2020. Indtil da kan du finde fine eksempler på American Hardwood’s hjemmeside, hvor du fx kan gå på opdagelse i data omkring GWP (Global Warming Potential), samt CO2-optaget for flere forskellige amerikanske træsorter.

For at imødekomme det øgede aktivitetsniveau – både generelt i branchen og her hos Træinformation – vil vi ansætte en byggeteknisk fagredaktør/ projektleder i sekretariatet. Med en øget bemanding, vil du se flere nyudgivelser og aktiviteter i 2020, hvor den første bog om efterisolering allerede udkommer i januar med tilhørende kurser. I vores aktivitetsplan, kan du se hvilke øvrige udgivelser og aktiviteter vi har på tegnebrættet for 2020.

2019 var i øvrigt året, hvor Træinformation kunne fejre 65-års jubilæum. Vi sætter stor pris på vores medlemmer, som alle har været med til at skabe det Træinformation, vi kender i dag. Vi takker alle vores medlemsvirksomheder og samarbejdspartnere for jeres støtte og bidrag til at udvikle Træinformation – og vi ser frem til 65 forTRÆffelige år mere!

Du ønskes en glædelig jul og et godt nytår af alle i sekretariatet.

Med venlig hilsen
Træinformation

Mikael Koch
Direktør ark. maa.