Nu udgiver vi TRÆfakta 17 om montage af træelementer

Er din virksomhed medlem af Træinformation, så får I fra i dag adgang til en spritny publikation om montage af træelementer opbygget som træskelet. Bliv klogere på montage, principper og tekniske løsninger til både nybyggeri og renovering.

Efterspørgslen på klimavenligt træbyggeri stiger, da det er et glimrende alternativ til det konventionelle byggeri. Særligt byggeri med brug af præfabrikerede træelementer har mange fordele.

Montage af træelementer muliggør en mere industrialiseret tilgang til træbyggeriet. Træelementbyggeri er tørt byggeri med tørre elementer i en tør og hurtig byggeproces. Det betyder en anden kultur, værktøj, håndtering og mindre løftegrej end ved tungt byggeri. Håndteringen er anderledes og afgørende, da elementerne skal holdes tørre, og flere flader potentielt kan udnyttes som endelige overflader. Med den fine finish minder byggeprocessen om traditionelt træskeletbyggeri, men med træelementernes høje grad af industrialisering og færdiggørelse bliver tolerancerne mindre, og der skal derfor sikres præcision i udførelsen. Gevinsten er højere montagehastighed og tørt byggeri.

Hvad enten du sidder som projekterende eller er udførende på et byggeri med træelementer opbygget som træskelet, så vil TRÆfakta 17 Træelementmontage være relevant for dit arbejde.

Publikationen udgives af Træinformation i samarbejde Træsektionen i DI Byggeri. Den udgives kun elektronisk og er forbeholdt medlemmer af Træinformation og Træsektionen i DI. Som noget nyt introducerer vi animerede videoer i vores publikationer.

> Læs publikationen online ( login nødvendigt)