Nyhed: Beregning af CLT-konstruktioner

Indenfor de senere år er man mange steder i verden begyndt at anvende CLT-elementer (krydslamineret træ) som et miljøvenligt alternativ til betonelementer. Hverken Eurocode 5 eller danske lærebøger behandler dimensioneringen.

Vi har udviklet en lærebog om CLT-konstruktioner, som giver en samlet fremstilling tilpasset danske forhold. Opbygningen med tværgående lag i CLT-elementerne giver mange konstruktive fordele. Ved dimensionering af både dæk og vægge skal der tages hensyn til forhold som rullende forskydning, samlinger og brandmodstand. Bogen angiver metoder til at håndtere disse forhold og indeholder desuden et afsnit om vibrationer, der kan anvendes for alle typer dækkonstruktioner i træ og kompositter med træ.

Beregning af CLT-konstruktioner retter sig både mod uddannelsen af ingeniører og mod de projekterende, især rådgivende ingeniører. Bogen kan også anvendes af konstruktører eller andre, der finder interesse for statiske beregninger af CLT-konstruktioner.

Hvis du er medlem af Træinformation kan du læse bogen på træinfo.dk – du kan også købe bogen i vores webshop til medlemspris.

› Læs mere om bogen, Beregning af CLT-konstruktioner