ONV Arkitekter vinder Danish Wood Award 2016

Arkitekt MAA Søren Rasmussen, der står bag ONV Arkitekter, har fået overrakt den prestigefyldte arkitekturpris, der især hædrer tegnestuens beundringsværdige løsninger inden for socialt boligbyggeri.

Den 17. november 2016 blev vinderen af Danish Wood Award 2016 afsløret. Prisen gik til arkitekt MAA Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter, der var nomineret sammen med Vandkunsten og Falko Arkitekter. Dermed understreger priskomiteen de internationale tendenser i branchen, hvor fokus i øjeblikket er på social ansvarlighed. Siden Søren Rasmussen stiftede ONV Arkitekter i 2000 har han nemlig været drevet af passion for arkitektur og ikke mindst stor empati for de mennesker, der skal bo i arkitekturen. Det har resulteret i modulløsninger til socialt boligbyggeri, der giver velfungerende og æstetiske boliger til en lav pris.

Smukke, bæredygtige løsninger
Et eksempel er Trekantsgrunden på Amagerfælledvej, der er et træbyggeri i fire etager beklædt med aluminium. Det er stilrent med smukke detaljer og stor variation i de forskellige boligtyper. ONV har også skabt Venligbolig – billige og mobile arkitekttegnede boliger, der gør det muligt for almindelige danskere at invitere flygtninge til at bo i forhaven, i boligforeningens gård eller på tomme grundstykker.

– ONV udviser en beundringsværdig social ansvarlighed i kombination med smukke løsninger i træ. Den høje grad af industrialisering gør det billigt at bygge i træ, og dermed er ONVs projekter bæredygtige både socialt, miljømæssigt og økonomisk, forklarer Mikael Koch, der er formand for priskomiteen og direktør i Træinformation.

Varme, glød og originalitet
Søren Rasmussen er meget stolt og glad for, at priskomiteen værdsætter det samfundsrelaterede arbejde, som ONV Arkitekter er involveret i.

”Vi er optaget af at lave billige typehuse, boliger og børnehaver i god kvalitet, og det er skønt, at det bliver værdsat, for hverdagsarkitekturen er absolut værd at kere sig om,” forklarer han.

ONV bygger primært i trækonstruktioner, og det er der flere gode grunde til.

”Træ er på alle leder et fantastisk materiale. Det er bæredygtigt, nemt at forarbejde og ikke mindst billigt – og hvis det bliver brugt rigtigt, patinerer det også enormt smukt. Træ har en varme, en glød og en originalitet, som andre materialer har svært ved at hamle op med. Når folk ser vores typehuse, der oftest er træbeklædte, siger de: ’Nej, det var da et dejligt træhus’, men de ville ikke reagere på samme måde, hvis samme hus var støbt i beton. På den måde er træet en fantastisk formidler af moderne arkitektur, der blødgør hjerte, sind og øjne,” forklarer Søren Rasmussen.

For yderligere oplysninger, kontakt gerne:

Arkitekt MAA, Søren Rasmussen, ONV Arkitekter, på [email protected] eller 20 10 15 31
Formand for priskomiteen, Mikael Koch, på [email protected] eller 40 98 12 22

PRESSEMATERIALE
Pressemeddelelse – ONV vinder Danish Wood Award 2016 (pdf)
Begrundelsestale ved Anna Maria Indrio (pdf)

PRESSEBILLEDER
ONV Arkitekter – Signalgården_1
ONV Arkitekter – Signalgården_2
ONV Arkitekter – Signalgården_3
ONV Arkitekter – Signalgården_4
ONV Arkitekter – Tømmergården Jyllinge_1
ONV Arkitekter – Tømmergården Jyllinge_2
ONV Arkitekter – Venligbolig parcelhuskvarter

Portrætbillede Søren Rasmussen, ONV Arkitekter

Kreditering af fotograf: ONV Arkitekter

Søren Rasmussen, ONV Arkitekter ved DWA 2016_1
Søren Rasmussen, ONV Arkitekter ved DWA 2016_2

De nominerede og priskomiteen ved DWA 2016
Stemningsbillede_DWA 2016

Kreditering af fotograf: Træinformation

ØVRIGE NOMINEREDE
Vandkunsten – Danmarksgrunden_1
Vandkunsten – Danmarksgrunden_2
Vandkunsten – Lethal Gentofte_1
Vandkunsten – Lethal Gentofte_2
>Kreditering af fotograf: Tegnestuen Vandkunsten

Falko Arkitekter – Falkonergårdens Gymnasium_1
Falko Arkitekter – Falkonergårdens Gymnasium_2
Falko Arkitekter – Falkonergårdens Gymnasium_3
>Kreditering af fotograf: STAMERS KONTOR

Om Danish Wood Award
Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ. Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch, arkitekt MAA og direktør i Træinformation, Dorthe Mandrup, arkitekt MAA og ejer af Dorthe Mandrup Arkitekter, Anna Maria Indrio, arkitekt MAA og partner i Norrøn samt Anders Brix, arkitekt MAA og professor på Kunstakademiets Arkitektskole. Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i Dansk Byggeri. Læs mere på traeprisen.dk.