Gratis TRÆfakta-vejledninger om trægulve

TRÆfakta er enkle udførelsesvejledninger om trægulve og kan nu læses gratis på træinfo.dk

Retningslinjerne gælder fastsættelse og vurdering af de udfaldskrav, som normalt anvendes ved udførelse af trægulve, og retningslinjer for vurdering af trægulves udseende og svigt i forbindelse med færdiggørelse og aflevering, samt generelle regler for reklamation og visuel vurdering af trægulve.


TRÆfakta-serien

TRÆfakta-serien består af i alt 10 vejledninger om trægulves kvalitet og udførelse. De er et led i en videreudbygning af branchestandarderne i håndbøgerne TRÆ 63 Trægulve – Valg og vedligeholdelse og TRÆ 64 Trægulve – Lægning.

Du kan læse og downloade TRÆfakta-pjecerne her:

> TRÆfakta 02 Trægulve – Udfaldskrav
> TRÆfakta 03 Trægulve – Reklamation
> TRÆfakta 04 Trægulve – Vurdering af udseende og svigt
> TRÆfakta 05 Trægulve – Svind og udvidelse
TRÆfakta 06 Trægulve – Vurdering af farveforskelle
TRÆfakta 07 Trægulve – Lakering
TRÆfakta 08 Trægulve – Oliebehandling
TRÆfakta 09 Trægulve – Ludbehandling
TRÆfakta 10 Trægulve – Afslibning


TRÆtips 02 – Guide til gode trægulve

Til forbrugere har vi desuden udarbejdet en særlig pjece, TRÆtips 02 Guide til gode trægulve, der ligeledes kan læses gratis. Guiden giver dig svar på de vigtigste spørgsmål, så du kan vælge lige præcis det trægulv, der passer til dig og dit hjem. Du får også masser af tips og tricks til, hvordan du vedligeholder gulvet bedst muligt. Du finder guiden her:

TRÆtips 02 Guide til gode trægulve

Vejledningerne er et resultat af et samarbejde mellem ledende gulvproducenter, gulvleverandører og brancheorganisationer med det formål, at videreudvikle den faglige viden om udførelse af trægulve med henblik på at fremme kvaliteten og anvendelsen af træbaserede gulve.

Det faglige forum for trægulve består i dag af AB Gustaf Khär, Boen Danmark, Danadeco A/S, Dansk Byggeri Træsektionen, Dansk Byggeri Gulvbranchen, Junckers Industrier A/S, Knudsen Kilen A/S, Moelven Danmark A/S, Moland Byggevarer A/S, Novopan Træindustri A/S, Oscon ApS, Tarkett A/S, Timberman Denmark A/S med Træinformation som sekretariat og udgiver.

> TRÆfakta og TRÆtips vejledningerne er gratis og kan læses og downloades her