Tre tegnestuer er nomineret til Danish Wood Award 2016

ONV Arkitekter, Vandkunsten og Falko Arkitekter v/ Tage Lyneborg,
Høgni T. Hansen og Carl Th. Lyneborg er med i opløbet om den
prestigefulde arkitekturpris, der bliver overrakt 17. november 2016.

Med valget af netop ONV Arkitekter, Vandkunsten og Falko Arkitekter bliver Danish Wood Award 2016 en dyst på bæredygtighed, form og funktion.

Lejligheder i arkitektonisk kvalitet til alle
ONV Arkitekter er nomineret for deres sociale indignation. Tegnestuen har udviklet en modulløsning til socialt boligbyggeri, af høj arkitektonisk kvalitet, der giver velfungerende og smukke lejligheder, der ikke koster en formue – blandt andet ved at bruge træelementer beklædt med alt lige fra gran til skifer, teglklinker og aluminiumsplader. ONV eksperimenterer med stoflighed og materialitet i alle byggerier, herunder smukke løsninger i træ.

”Tegnestuen nomineres for sin stædige jagt på at give de dårligst stillede bæredygtigt byggeri og kvalitet til en billig pris. Samtidig har de vist, at træ er et bæredygtigt byggemateriale, der er uhyre konkurrencedygtigt,” forklarer Mikael Koch, der er formand for priskomitéen og direktør i Træinformation, der står bag prisuddelingen.

Bæredygtige boksmoduler
Priskomiteen nominerer også Vandkunsten for projekter som Danmarksgrunden i Rødovre, hvor almene boliger er udført som boksmoduler i træ beklædt med skifer og træ. Tegnestuen forsker også i træets patinering og er på vej med nye løsninger, hvor de arbejder med limtræ i dæk og tag og beklæder facaderne med ubehandlet gran.

”Vandkunsten er nomineret for sit fremsynede arbejde med træet som en væsentlig bidragsyder til mere bæredygtigt byggeri i høj arkitektonisk kvalitet,” siger Mikael Koch.

Raffineret brug af træ
Endelig er Falko Arkitekter v/ Tage Lyneborg, Høgni T. Hansen og Carl Th. Lyneborg nomineret for deres tilbygning til Falkonergårdens Gymnasium. En meget fin tilbygning i høj arkitektonisk kvalitet med stor føling for indpasning og tilpasning til de eksisterende bygninger og alligevel med sit eget udtryk. Bygningen fremtræder nærmest som et fint skrin i træ, hvor alle overflader både udvendigt og indvendigt er udført i træ på en særdeles raffineret måde.

”Falko Arkitekter nomineres for deres klassiske, omhyggelige tilgang til arkitektur og deres sans for at bruges træets æstetik til at opnå deres arkitektoniske mål,” forklarer Mikael Koch.

Hvem af de tre, der vinder Danish Wood Award 2016, bliver afsløret ved en festlig prisoverrækkelse hos VILLUM Window Collection den 17. november kl. 17.

Hos VILLUM Window Collection har du også mulighed for at besigtige den imponerende samling af gamle trævinduer før og efter programmet.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Formand for priskomitéen, Mikael Koch, [email protected] eller telefon 40 98 12 22.

> Pressemeddelelse: Nominerede til Danish Wood Award 2016
> Se program for prisoverrækkelsen den 17. novmeber 2016
> Tilmeld dig Danish Wood Award 2016 på [email protected]

> Download pressebilleder af de nominerede tegnestuers projekter her

Om Danish Wood Award

Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks æld­ste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen er på 100.000 kr. og  hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.

Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch, arkitekt MAA og direktør i Træinformation, Dorthe Mandrup, arkitekt MAA og ejer af Dorthe Mandrup Arkitekter, Anna Maria Indrio, arkitekt MAA og partner i Norrøn samt Anders Brix, arkitekt MAA og professor på Kunst­ akademiets Arkitektskole.

Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecen­tre og Træsektionen  i Dansk Byggeri.

Læs mere på traeprisen.dk.