Danish Wood Award 2018

Dorte Mandrup, lenschow & pihlmann og einrum arkitekter dyster om den prestigefulde arkitekturpris, Danish Wood Award, der i år har 60-års jubilæum.

Danish Wood Award er Danmarks ældste arkitekturpris. Prisen blev uddelt første gang for 60 år siden, i 1958. Prisen er på 100.000 kr. og hædrer den tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.

Nominerede til Danish Wood Award 2018
I år har priskomitéen indstillet tre tegnestuer, der spænder meget vidt – det prisbelønnede arkitektfirma Dorte Mandrup, de to unge arkitekter bag tegnestuen lenschow & pihlmann og arkitektparret bag einrum arkitekter, der har specialiseret sig i CLT. Læs om de tre nominerede projekter herunder.

Vadehavscentret er et moderne, skulpturelt bygningsværk i pagt med naturen
Dorte Mandrup er nomineret for den omfattende modernisering og udbygning af Vadehavscentret i Ribe, hvor hun har skabt et enestående bygningsværk, der er en arkitektonisk oplevelse i sig selv.

Priskomitéen indstiller tegnestuen for sin enestående arkitektur i Vadehavscentret. Kombinationen af stråtækte facader og moderne arkitektur i træ får den skulpturelle bygning til at stå knivskarpt”, forklarer Mikael Koch, der er formand for priskomitéen og direktør i Træinformation, der står bag Danish Wood Award.

Læs mere om projektet

Studieboliger i restaureret bindingsværksgård
Den unge tegnestue lenschow & pihlmann har overrasket med Studielandsbyen i Viby J, hvor de gennem modernisering og tilbygning til en bindingsværksgård har videreført vores kulturarv og skabt moderne studieboliger med en hyggelig landsbystemning.

lenschow & pihlmann nomineres for deres stærke materialevalg, hvor de udnytter de oprindelige trækonstruktioner og får nyt og gammelt til at spille sammen på fornemste vis”, understreger Mikael Koch.

> Læs mere om projektet

Enfamiliehus med rafineret brug af træ
Parret bag einrum arkitekter – Kristin Brynja Gunnarsdóttir og Steffan Iwersen – har opført deres egen toetagers villa i Brønshøj med et synligt råhus i CLT, der som arkitektur er fremragende designet og udført.

Vi indstiller einrum arkitekter, fordi de med deres CLT-hus har indtaget rollen som pionerer for træbyggende arkitekter i Danmark. De har bevist, at massivtræ kan være både smukt, sundt og dejligt at bo i”, forklarer Mikael Koch.

Læs mere om projekt

Mere information
> Læs om baggrunden for nomineringerne og download pressemateriale
Se invitation og program for aftenen

Tilmeld dig prisoverrækkelsen den 27. september 2018
Hvem af de tre tegnestuer, der vinder Danish Wood Award 2018, bliver afsløret ved en festlig prisoverrækkelse hos Dansk Byggeri i København den 27. september kl. 17.00. Det er gratis at deltage.

Tilmeld dig Danish Wood Award 2018 prisoverrækkelse

 
Om Danish Wood Award
Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.
Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch, ark. MAA og direktør i Træinformation, Anna Maria Indrio, ark. MAA og partner i Norrøn, Nicolai Richter-Friis, ark. MAA og partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Søren Nielsen, ark. MAA og partner i Vandkunsten, Anders Brix, ark. MAA samt Kristine Jensen,ark. MAA, MDL og indehaver Kristine Jensens Tegnestue.Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i Dansk Byggeri. Læs mere på traeprisen.dk.