Kina investerer i træ

Minister underskriver direktiv om at øge andelen af bygninger i træ
Kina vil fremover øge andelen af konstruktioner i træ. Det fremgår af et direktiv, underskrevet af Kinas minister for Boliger og også hovedet af det kinesiske ministerium for boliger MOHURD (Boligministeriet og Urban-Ural Udvikling) Chen Zhenggao. Det er første gang, Kina underskriver et direktiv med henblik på at øge træ i byggeriet, og det er et kæmpe gennembrud for træ i verdens største marked for byggeri. I direktivet hedder det, at anvendelse af træ vil stige især på skoler, hospitaler og andre offentlige bygninger.

De kinesiske myndigheder arbejder nu på en detaljeret plan, som omfatter finansielle instrumenter til at øge brugen af træ. Et ekspertudvalg vil få til opgave at evaluere, overvåge og træffe beslutninger om vigtige projekter inden for trækonstruktion. Nye regler og standarder vil også blive udviklet til at lette industrialiseringen af træ-komponenter i bygninger.

Kæmpe potentiale for dansk arkitektur og rådgivning
Med denne kinesiske beslutning, mener Mikael Koch, direktør for Træinformation, at der ligger et kæmpe potentiale for dansk arkitektur og byggerådgivning omkring anvendelsen af træ i kinesisk nybyggeri. Særligt kan dansk arkitektur få et gennembrud i Kina, hvis Danmark formår at bygge videre på det kendte brand, som vi har opnået i andre lande.

Samarbejde mellem Svenskt Trä og kinesiske myndighedheder
Svenskt Trä har været særligt aktive i forbindelse med samarbejdet inden for rammerne af den europæiske træindustri, som igen har arbejdet tæt sammen med myndigheder i Kina med henblik på at overføre viden om normer og standarder for en moderne trækonstruktion. Arbejdet har omfattet ekskursioner, udvalgsarbejde og demonstrationsprojekter siden i 2005.

”Beslutningen er også baseret på den stigende miljøbevidsthed i Kina. Landet har store udfordringer på miljøområdet, som den kinesiske regering udmærket er klar over. Træ er et vedvarende byggemateriale, der kan bidrage til at reducere deres klimapåvirkning”, siger Jan Söderlind, dirketør for Svenskt Trä

Læs mere på Svenskt Träs hjemmeside