lenschow & pihlmann vinder Danish Wood Award 2018

Den unge tegnestue lenschow & pihlmann har fået overrakt den prestigefyldte arkitekturpris for deres stærke materialevalg i Studielandsbyen i Viby J. Her bliver de oprindelige trækonstruktioner udnyttet, hvor nyt og gammelt spiller sammen på fornemste vis.


Foto: Hampus Berndtson

Arkitekterne Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann har overrasket med Studielandsbyen i Viby J, hvor de gennem modernisering og tilbygning til en bindingsværksgård har videreført vores kulturarv og skabt moderne studieboliger med en hyggelig landsbystemning.

Studielandsbyen er en transformation til Søgården, en firelænget bindingsværksgård fra 1700-tallet. Projektets nye bebyggelse består af bygningslænger der fortolker den eksisterende gårdtypologi, og lægger sig rundt om gården hvor det skaber et intimt og socialt netværk af gader og pladser. Hver bolig har en åben facade, der henvender sig mod det omkringliggende landskab, samt en mere lukket facade mod landsbyens fælles byrum. Projektet består af 56 nye lejligheder, både dele- og enkeltlejligheder til studerende, fællesfaciliteter samt et stort fællesrum i gårdens gamle lade.

Landsbyen huser i dag ca. 60 universitetsstuderende og består foruden Søgårdens oprindelige firlængede gårdstruktur, af nye omgivende bygninger med tilhørende udendørs arealer. De nye bygninger og den gamle gård skaber en lille landsby inspireret af traditionelle danske vejklyngelandsbyer hvor intime gader og pladser opstår i mødet mellem gårdene, i dette tilfælde mellem nyt og gammelt.

> Læs mere om Studielandsbyen på arkiTRÆ.dk


For yderligere oplysninger, kontakt gerne:

Tegnestuen lenschow & pihlmann på [email protected]  eller 6062 5266
Formand for priskomiteen, Mikael Koch, på [email protected] eller 40 98 12 22


PRESSEMATERIALE
> Pressemeddelelse – lenschow & pihlmann vinder Danish Wood Award 2018 (pdf)

PRESSEBILLEDER
> Pressebilleder af Studielandsbyen og portrætfotos
> Pressebilleder fra prisuddelingen

Billede 1 fra prisuddelingen, fra venstre:
Formand for priskomitéen: Mikael Koch | nomineret: Steffan Iwersen og Kristin Brynja Gunnarsdóttir (einrum arkitekter) | vinder: Søren Thirup Pihlmann og Kim Lenschow Andersen (lenschow & pihlmann).

Billede 2 fra prisuddelingen, fra venstre:
Formand for priskomitéen: Mikael Koch | nomineret: Steffan Iwersen og Kristin Brynja Gunnarsdóttir (einrum arkitekter) | vinder: Søren Thirup Pihlmann og Kim Lenschow Andersen (lenschow & pihlmann) | fra priskomitéen: Anna Maria Indrio, Nicolai Richter-Friis og Søren Nielsen.


ØVRIGE NOMINEREDE
> Vadehavscentret af Dorte Mandrup
> Enfamiliehus i CLT af einrum arkitekter

> Baggrund for nomineringerne og pressebilleder

 

 
Om Danish Wood Award
Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.
Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch, ark. MAA og direktør i Træinformation, Anna Maria Indrio, ark. MAA og partner i Norrøn, Nicolai Richter-Friis, ark. MAA og partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Søren Nielsen, ark. MAA og partner i Vandkunsten, Anders Brix, ark. MAA samt Kristine Jensen,ark. MAA, MDL og indehaver Kristine Jensens Tegnestue.Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i Dansk Byggeri. Læs mere på traeprisen.dk.