Energieksempler på vej

Energistyrelse arbejder på en ny eksempelsamling for energi i bygninger. Den kommer til at indeholde en række eksempler på, hvordan bestemmelserne i bygningsreglementet 2010 (BR10) om energiforbrug kan opfyldes i nybyggeri og eksisterende byggeri.

Eksempelsamlingen er udarbejdet i samarbejde med en række af byggebranchens aktører, hvor Træinformation har repræsenteret det træbaserede byggeri.

Formålet er at vejlede de udførende i, hvordan man i overensstemmelse med BR10 eksempelvis kan bygge nyt og renovere, så unødvendigt energiforbrug til opvarmning, varmt vand, køling, ventilation og belysning undgås samtidig med, at der opnås tilfredsstillende sundhedsmæssige forhold.

Eksempelsamlingen kommer til at indeholde en række beregningseksempler, som enten omhandler nybyggeri eller eksisterende byggeri. Nogle af dem ligger allerede på hjemmesiden. Herudover er det en række temaer, som går på tværs af det to, og dem kan man allerede nu studere på hjemmesiden.

Den nye vejledning ligger allerede nu på nettet og forventes færdiggjort i løbet af efteråret. Vi vil orientere mere om eksempelsamlingen til den tid – men få allerede nu et smugkig.