Jeppe Aagaard Andersen vinder Danish Wood Award 2014

Den 4. december overrækker priskomiteen den prestigefyldte arkitekturpris til landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen, som blandt andet hædres for sit imponerende arbejde med bl.a. Kulturhavn Kronborg, Bo01 i Malmø og Sydney University

Jeppe Aagaard Andersen har gennem sit mangeårige virke været manden bag flere imponerende byrum og landskaber og har samtidig gjort overvisende brug af træ.

Den smukke kulturhavn ved Kronborg, som stod færdig sidste år efter 25 års arbejde, er et godt eksempel på dette med sine i alt 1,6 km træbænke. Det samme gælder promenaden ved Bo01 i Malmø med sine store træpromenader, bænke og trapper og campusområdet ved Sydney University.

Et fantastisk materiale
Jeppe Aagaard Andersen er i dag professor i landskab på arkitektskolen i Oslo AHO og har derudover en tegnestue i Sydney.

Han har altid været fascineret af træ, siden han som dreng samlede træplanker, der var skyllet op på stranden, og gik til sløjd på et snedkerværksted, hvor han kreerede stærekasser og alt muligt i træ.

”Jeg kan rigtig godt lide at bruge træer. Når du former et landskab, skal det kunne trives og holde i meget lang tid, og her er træ og træer et fantastisk materiale. Jeg har brugte Azobé til projekterne i både Malmø og Kronborg – det er en fantastisk træart, som er meget hård og holdbar, og jeg har faktisk brugt den til alt siden” fortæller Jeppe Aagaard Andersen.

Han får overrakt Træprisen 2014 torsdag den 4. december kl. 15.00 ved en festlighed i Den Frie på Østerbro, hvor man samtidig vil kunne dykke ned i flere af hans spændende landskaber.

Om Danish Wood Award
Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen hædrer arkitekter, der i deres arbejder har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ. Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af arkitekterne Anders Brix, Anna Maria Indrio, Dorte Mandrup-Poulsen, Michael Sten Johnsen og Bjarne Lund Johansen (formand for komiteen).

Læs mere på Danish Wood Award’s hjemmeside