Træinformation udgiver opdateret håndbog om taglægter

Om 14 dage sender Træinformation en opdateret udgave af håndbogen ‘Taglægter’ på gaden med anvisninger og nye konstruktionsløsninger, som modsvarer de nyeste krav fra marked, myndigheder og byggeriets parter.

Som medlem modtager du håndbogen ‘TRÆ 65 Taglægter’ gratis med posten. Samtidig kan du læse den på traeinfo.dk – når du logger ind med dit kundenr. og adgangskode.

Nye regler for CE-mærkning af konstruktionstræ og taglægter træder i kraft ved årsskiftet. En opdateret brancheaftale mellem byggeriets parter inkluderer nu CE-reglerne og dermed krav om C18 mærkning af taglægter. Og markedet efterspørger nye konstruktionsløsninger. Derfor har Træinformation opdateret håndbogen ‘TRÆ 65 Taglægter’ helt fra bunden og udvidet den med 16 nye sider med nye løsninger.

Nye anvendelsesmuligheder for standardlægter
TRÆ 65 Taglægter indeholder en række nye tekniske løsninger, som gør det nemt at anvende standardlægter på ældre huse, hvor store spærafstande hidtil har vanskeliggjort dette, og på faste undertage med stor spændvidde. Samtidig giver håndbogen anvisninger til nye, enkle forstærkninger af udhæng, som sikrer konstruktionen mod storm og snebelastning, både på nye og ældre huse.

CE-mærkning af konstruktionstræ
Fra og med januar 2012 skal alt konstruktionstræ, og dermed også taglægter, være CE-mærket. Det betyder, at lægter fremover skal være C18 styrkesorteret og mærket efter EN14081-1. For LVL-taglægter skal mærkningen ske efter EN1912. Den nye udgave – ‘TRÆ 65 Taglægter’ – giver let anvendelige instruktioner til, hvilke mærkningsoplysninger der skal på lægterne, og hvad man skal kontrollere i praksis.

Fokus på arbejdssikkerhed
I september 2011 indgik byggeriets parter en fornyet brancheaftale om taglægter. Det var Træinformation, der som koordinator tog initiativ til aftalen, så den fremover lever op til de nye CE-krav. Brancheaftalen styrker forebyggelsen af faldulykker og forbedrer sikkerheden under udførelsen af tagkonstruktioner.
I ‘TRÆ 65 Taglægter’ er der taget højde for den nye brancheaftale, så alle udførelsesvejledninger i bogen er lovlige og sikre.

Nyeste viden samlet et sted
Med TRÆ 65 Taglægter’ har vi opdateret og samlet den nyeste viden på området på et sted. Vi har gjort denne viden anvendelig og tilgængelig og giver samtidig sikkerhed for, at alle anvisninger er i tråd med de gældende regler.

Har du brug for flere eksemplarer af TRÆ 65 Taglægter’ koster den 98 kr. for medlemmer (ekskl. moms). Har du brug for 25 eller flere så kontakt os og få yderligere medlemsrabat.

Bogen kan købes på Træshop.dk