Dorte Mandrup Arkitekter vinder international pris

I efteråret 2015 vandt den københavnske tegnestue, Dorte Mandrup Arkitekter, den internationale Iconic Award, som er den internationale arkitektur- og designpris fra The German Design Council. Og i marts 2016 vandt tegnestuen også den prestigefyldte svenske Wood Award. Priserne er blevet tildelt for tegnestuens skole- og institutionsbyggeri, Råå Förskola i Skåne.

Råå Förskola er tegnestuens første byggeri i Sverige og er placeret cirka 50 meter fra vandkanten ved fiskerlejet i Råå ved Helsingborg. Bygningen er formet som et klitlandskab, og er beklædt med ubehandlet træ på tag og facader, og det varme træ træder også i karakter indvendigt. Bygningen skaber varierede og oplevelsesrige rum til leg, læring, samvær og eftertanke for børn og voksne. ”Det er befriende at se en så konsekvent brug af træ på en nytænkende måde, der viser træets mangeartede muligheder” udtaler Mikael Koch, direktør hos Træinformation.

Skolen stod færdig i 2013 og modtog i 2014 Skånes arkitekturpris. Ved den lejlighed glædede Dorte Mandrup sig over, at blive anerkendt for byggeriets originalitet: ”Det er fantastisk at blive anerkendt for netop det, der er vores varemærke – at skabe unikke bygninger, der er dybt forankrede i en skandinavisk tradition med omsorg for viden om, hvordan man skaber det gode offentlige rum”.

Prisoverrækkelsen til Iconic Award finder sted den 5. oktober 2015 på Expo Real i München.

Læs mere om Råå förskola

Se flere hæderskronede byggeprojekter i træ