Nomineringen til Træprisen 2012 er åben

Så er det blevet tid til at indstille arkitekter eller tegnestuer til Træprisen 2012. Her har danske arkitekter mulighed for at komme i kategori med store navne som Arne Jacobsen, Bjarke Ingels og Henning Larsen, der tidligere har modtaget hædersprisen og de 100.000 kr., der følger med.

Træprisen er indstiftet af Træinformation som en arkitekturpris, der uddeles hver andet år.

Træprisen er en arkitektur- og hæderspris, der tildeles arkitekter som en anerkendelse af kunstneriske kvalifikationer og teknisk dygtighed med hensyn til træs rette anvendelse og behandling.

Træprisen kan ikke søges. Den uddeles af en bedømmelseskomité der alene har afgørelsen af, hvorvidt en arkitekt eller arkitektvirksomhed gennem sine arbejder har gjort sig fortjent til Træprisen.

Med prisuddelingen i 2012 bliver det nu muligt at foreslå kandidater til Træprisen, som kan indgå i bedømmelseskomiteens nominering og endelige valg af prismodtager.

Priskomiteen består af fire højt estimerede arkitekter. Den er selvsupplerende og har desuden Træinformations direktør som formand.

Træprisen er blevet uddelt 32 gange siden 1958. Senest i 2008 til Bjarke Ingels og hans tidligere samarbejdspartner i tegnestuen PLOT, Julien De Smedt for deres samarbejde og innovative arbejde med træ i forskellige projekter. Sammen stod de blandt andet bag træprojekter som Havnebadet i København, Det Maritime Ungdomshus og VM Bjerget i Ørestaden.

De to arkitekter er kendt for deres grænseoverskridende projekter og banebrydende koncepter, hvor de frigør sig fra arkitekturens klassiske, bundne regler og laver deres egne, hvormed de har sat en helt ny dagsorden og skabt et gennembrud i dansk arkitektur.

Læs mere om TRÆPRISEN på den nye hjemmeside traeprisen.dk og tilmeld kandidater til årets nominering.