Ny træpavillon i Kongens Have til sommer

Vinderforslag er udført af arkitekterne MAA Mikkel Kjærgård Christiansen og Jesper Kort Andersen.

Der deltog i alt 56 arkitekter, landskabsarkitekter og designere i den åbne arkitekturkonkurrence om en midlertidig pavillon, som skal stå i Kongens Have hen over sommer 2015. Fire forslag blev præmieret, og seks forslag fik hædrende omtale på grund af deres særlige unikke karakter.

Dommerkomiteen fremhæver vinderprojektet for sin raffinerede og robuste fortolkning af en pavillon. Der er tale om et poetisk, ringformet bygværk med en elegant enkelhed i både den overordnede ide og i detaljeringen. Pavillonen er på en og samme tid et meget intimt og socialt landskabsrum, der vil skabe et nyt, levende sted i den samlede fortælling om Kongens Have. Et sted, hvor kun fantasien sætter grænsen for oplevelser.

Bygges af tømrerlærlinge
Vinderforslaget skal viderebearbejdes og realiseres sammen med Københavns Tekniske Skole. Det bliver skolen tømrerlærlinge, der skal bygge pavillonkonstruktionen som led i deres uddannelse.

Pavillonen kan ses fra den 19.juni til den 30. august i Kongens Have i København.

Projektet er støttet af Dreyers Fond, Københavns Tekniske Skole, Akademisk Arkitektforening og Styrelsen for Slotte og Ejendomme – og pavillonen opføres i bæredygtigt nordisk træ, sponsoreret af Moelven Danmark.

Udstilling
Alle konkurrenceforslagene kan ses udstillet i Arkitekternes Hus, Strandgade 72A 1401 København K hverdage mellem 10 og 15.00.