Træhuse hædret

Landets kommuner hædrede i 2012 en række arkitekter og bygherrer for god arkitektur. Blandt de belønnede projekter var seks fine træprojekter. Læs lidt mere om dem nedenfor. Yderligere oplysninger kan findes på arkitekternes hjemmesider.


Sommerhus, Søstergangen

Bygherre: Kirsten og Klaus Møller
Arkitekt: Kim Katrine Bjørn Møller

Belønnet af Kalundborg Kommune i 2012 for god arkitektur. Sommerhusets tre bygningsenheder er placeret i en fin komposition, der er tilpasset landskabet og stedets gode udsigt. De mørke bygningskroppe af træ står med oprejste karakter og et kompakte udtryk.

 

Center for Kræft og Sundhed
Bygherre: Københavns Kommune
Arkitekter: Nord Architects
Foto: Adam Mørk

Center for Kræft og Sundhed er opført som en kompakt træbygning med tage skåret som en krystal. Centret er et tilbud til kræftpatienter i København, der her kan komme til genoptræning, få rådgivning eller mødes med andre i køkkenet og lave mad. Bygningens udvendige aluminiumsbeklædte facader skærmer mod omgivelserne, mens bygningens indre træfacader, terrasser og gårdhave skaber tryghed og menneskelige proportioner.

Center for Kræft og Sundhed

 

Grøndals Vænge
Bygherre: Boligselskabet AKB København
Arkitekter: ONV Arkitekter
Foto: ONV Arkitekter

AlmenBolig+ er hædret af Københavns Kommune i 2012. Det er en ny type lejebolig, baseret på færdige træbaserede boksmoduler. Det lykkedes her at skabe en bebyggelse, der i kvalitet hæver sig over mere traditionelt byggeri. Med få elementer, enkle materialer og stilfærdige virkemidler er det lykkedes at skabe en smukt, varieret rækkehusbebyggelse, med variation og liv i stræderne mellem husblokkene.

 

Brohuset
Bygherre: Kursuscenter Brogaarden
Arkitekt: C. F. Møller

Brohuset tildeles Middelfart Kommunes Arkitekturpris 2012, for den fine og vellykkede udvidelse af det eksisterende kursuscenter. Brogaarden er en tidligere højskole, som i dag er overtaget af Pindstrup Centret – en organisation for familier med børn med handicap og særlige behov. For at skabe en varm og imødekommende stemning er der valgt naturlige materialer, fx bærende limtrækonstruktioner, trælamellofter, naturstensgulve og blankt murværk. Hele bygningen er i sagens natur 100 pct. handicapvenlig.

 

Hindsgavl
Bygherre: Realdania
Arkitekt: E+N Arkitektur A/S

Hindsgavl Slot er tildelt Middelfart Kommunes Arkitekturpris 2012, for en meget vellykket restaurering og ændring af den tidligere avlsgårds til et moderne hotel- og konferencecenter.
Agerrumsladen er det senest ombyggede og indrettet til konferenceformål. Indvendigt fremstår bygningerne både robust og stærkt i en kombination af røde genbrugstegl og kraftige rustikke spærkonstruktioner.

 

Teater på Borreby, Skælskør
Bygherre: Joachim Castenschiold
Arkitekt: Berings Tegnestue

Tildelt Slagelse Kommunes Bygningspræmieringspris 2012. På Borreby Herreborg er der gennem de seneste par år etableret en teatersal i en af godsets gamle lader. Ombygningen af den fredede staldbygning ved Borreby Herreborg til teater forener på forbilledlig måde teatrets funktionelle krav med hensyn til det fredede anlæg. Ombygningen er sket i samarbejde med Det Særlige Bygningssyn, idet hele bebyggelsen er fredet, og hvor specielt hele den synlige trækonstruktion er seværdig.