Træinformation udgiver opdateret håndbog om taglægter

Træinformation sender nu en opdateret udgave af håndbogen ‘TRÆ 65 Taglægter’ på gaden med anvisninger og nye konstruktionsløsninger, som modsvarer de nyeste krav fra marked, myndigheder og byggeriets parter.

Nye regler for CE-mærkning af konstruktionstræ og taglægter træder i kraft ved årsskiftet. En opdateret brancheaftale mellem byggeriets parter inkluderer nu CE-reglerne og dermed krav om C18 mærkning af taglægter. Samtidig efterspørger markedet nye konstruktionsløsninger. Derfor har Træinformation opdateret håndbogen ‘TRÆ 65 Taglægter’ helt fra bunden og udvidet den med 16 nye sider med nye løsninger.

Nye anvendelsesmuligheder for standardlægter
Den reviderede udgave af TRÆ 65 Taglægter indeholder en række nye tekniske løsninger, som gør det nemt at anvende standardlægter på ældre huse, hvor store spærafstande hidtil har vanskeliggjort dette, og på faste undertage med stor spændvidde. Samtidig giver håndbogen anvisninger til nye, enkle forstærkninger af udhæng, som sikrer konstruktionen mod storm og snebelastning, både på nye og ældre huse.

CE-mærkning af konstruktionstræ
Fra og med januar 2012 skal alt konstruktionstræ, og dermed også taglægter, være CE-mærket. Det betyder, at taglægter fremover skal være styrkesorteret og C18-mærket. Den nye udgave af ‘Træ 65 Taglægter’ giver let anvendelige instruktioner til, hvilke mærkningsoplysninger der skal være på lægterne, og hvad man skal kontrollere i praksis.

Fokus på arbejdssikkerhed
I september 2011 indgik byggeriets parter en fornyet brancheaftale om taglægter. Det var Træinformation, der som koordinator tog initiativ til aftalen, så den fremover lever op til de nye CE-krav. Brancheaftalen styrker forebyggelsen af faldulykker og forbedrer sikkerheden under udførelsen af tagkonstruktioner. I den opdaterede udgave af ‘TRÆ 65 Taglægter’ er der taget højde for den nye brancheaftale, så alle udførelsesvejledninger i bogen er lovlige og sikre.

Nyeste viden samlet et sted
‘Med den reviderede udgave af TRÆ 65 Taglægter har vi samlet den nyeste viden på området på et sted. Vi har gjort denne viden anvendelig og tilgængelig. Det giver samtidig sikkerhed for, at alle anvisninger er i tråd med de gældende regler’, siger Bjarne Lund Johansen, direktør i Træinformation.

‘TRÆ 65 Taglægter’ koster 98 kr. for medlemmer og 148 kr. for ikke-medlemmer (ekskl. moms). Bogen kan købes på traeshop.dk

I serien af håndbøger fra Træinformation om udførelse af tagværker indgår desuden ‘TRÆ 58 Træspær 2’, som behandler valg, opstilling og afstivning af spær, og ‘TRÆ 59 Træspær 1’, der er en udførelsesvejledning for dimensionering og fremstilling af spær samlet med hulplader og endelig ‘TRÆ 54 Undertage’, der omfatter både udførelse af faste undertage med tagpap og træfiberundertage.

Om Træinformation
Træinformation er en interesseorganisation, der repræsenterer flere end 1.100 medlemsvirksomheder og organisationer inden for træhandlen og byggesektoren. Træinformation formidler viden om træ i forbindelse med byggeri og varetager branchens interesser i forhold til det politiske lovgivningsarbejde.

For mere information kontakt venligst Bjarne Lund Johansen, direktør i Træinformation, på telefon 45 28 03 20 eller mail [email protected]