Ny håndbog om alverdens træarter

Træinformation har netop udgivet en ny og opdateret håndbog TRÆ 69 Træarter – med beskrivelser af de 80 mest betydningsfulde træarter for byggeriet og den danske træindustri.

Håndbogen indeholder en grundig gennemgang af de vigtigste træarter, som anvendes i byggeriet og træindustrien. Samtidig indeholder den en række træarter, som er mere eller mindre oversete, men som har fordelagtige brugsegenskaber.

En del træarter, som tidligere har været almindeligt anvendt, er medtaget, selv om de enten ikke længere kan leveres i tilstrækkelig mængde eller kan leveres lovligt fældet, fordi der fortsat kan være brug for at kende deres egenskaber.

Bogen giver et godt overblik over verdens træressourcer og dermed skovenes betydning for klima og miljø, for det er i dag et krav, at træ skal være bæredygtigt og lovligt. Senest har den danske miljøminister fået gennemført, at alt træ til statens bygninger, indretning og møbler skal være bæredygtigt. Og for godt et år siden iværksatte EU nye bestemmelser, der forbyder import og anvendelse af træ, som er ulovligt fældet. Tilsvarende regler har også både USA og Australien.

Om bogen
Med håndbogen TRÆ 69 om træarter fra hele verden har vi ønsket at skabe grundlaget for en større og bredere anvendelse af træ.

Den giver en koncentreret og grundig baggrund for valg af træ til møbler, byggeri og industriformål. Dermed kan bogen med fordel bruges sammen med håndbogen TRÆ 70 Træmaterialer, der udkommer ultimo december, og indeholder træ og træmaterialers brugstekniske egenskaber.

Sammen med håndbogen TRÆ 57 Træbeskyttelse giver de tre bøger et solidt grundlag for varige og holdbare materialevalg i byggeriet.

TRÆ 69 Træarter er på 184 sider, indeholder 80 træarter, omfattende materialedata og er rigt illustreret. Den afløser håndbogen TRÆ 49, 58 Træarter fra 2003.

Alle medlemmer af Træinformation har allerede modtaget deres gratis medlemseksemplar.

Har du brug for flere eksemplarer er medlemsprisen 180 kr. ekskl. moms. (Normalpris: 263,20 kr.).